Selecteer een pagina

Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen. Het voor zover bekend eerste Nederlandstalige weblog, Daily Wacko, begon op 1 december 1997. Alweer 15 jaar geleden! Nog steeds is bloggen zeer populair.

In 2012 was 17% van de Nederlandse internetgebruikers actief met een eigen website of blog. Vooral mannen (23%) maken het internet, van de Nederlandse vrouwen is maar 11% actief als blogger of webmaster. Er zijn veel applicaties waar je een website of een blog mee kunt bouwen, maar ’s werelds applicatie nummer is WordPress. Je hoeft geen techneut te zijn om een eenvoudige website te bouwen met WordPress. Een gebruiksvriendelijk programma waarmee je met een gezond stel hersens al heel snel tot een mooi resultaat kunt komen.

Op 24 mei start de cursus Maak je eigen blog of website weer. Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen en maak je in slechts 4 middagen een website waarmee je voor de dag kunt komen! Ben je op zoek naar een baan en wil je jezelf profileren, wil je graag bloggen over je hobby, een website opzetten voor je vereniging of club? Schrijf je in voor de WordPress cursus. De cursus bestaat altijd uit een groep van maximaal 8 deelnemers, zodat er ruime aandacht is voor iedereen.