Selecteer een pagina

Hoe vind je mensen om te volgen?

Zonder volgers kun je tweeten wat je wilt, maar gebeurt er weinig. We starten met het opbouwen van je netwerk. Hieronder volgen een paar opties.

  • Een mooie plek om mensen te zoeken die je wilt volgen is te beginnen in www.twittergids.nl. In deze gids vind je twitteraars met de meeste volgers, verdeeld over verschillende categorieën. Je kunt zowel zoeken op mensen als op bedrijven. Wil je iemand volgen? Klik op de twitternaam van die persoon, je komt op zijn profielpagina, klik op ‘Follow’ en de berichten verschijnen voortaan in je timeline.
  • Een andere optie is via “Who to follow’ in de topnavigatie.Handleiding Twitter voor beginners deel 2 Je kunt op 3 manieren zoeken:
  1. > Via de zoekfunctie kun je direct mensen zoeken die je kent.
  2. > Via het tabblad ‘Browse interests’, via voorgeselecteerde categorieën.
  3. > Via het tabblad ‘Find friends’. Je hebt hier de keuze uit een aantal applicaties waarmee je je contacten      tevoorschijn haalt en direct daarmee verbindt. Lekker makkelijk.
  • Lees ook berichten vanuit de media, experts in je branche of mensen waar je van leert. Vind je hun berichten interessant? Volg ze! En klik eens op een tweet waarin men verwijst naar anderen. Misschien zijn het mensen die ook interessant zijn voor jou.
  • Om mensen attent te maken op jouw tweets, plaats een button op je website.

Spam

Hoe langer je twittert, des te meer mensen weten je te vinden. Ook mensen die spam sturen. Een spammer kun je blokkeren of rapporteren als spam. Je ontvangt via je mail een melding dat iemand je volgt. Klik op zijn of haar profiel en klik op de optie ‘Block’ of ‘Report as spam’. Je ontvangt dan geen berichten meer van dit account.

Tot slot

Het gaat er niet om hoeveel volgers je hebt, maar wat is de kwaliteit – de informatie dus – die jij ontvangt en geeft! Uiteindelijk wil je een band opbouwen met je volgers. Het is niet geloofwaardig als iemand 10.000 mensen volgt, 3 volgers heeft en 10 verzonden tweets.

De volgende keer meer over: # en andere tekens.